Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Aramızda Anlaşırız Atölye Çalışması VII (Uygulama Eğitimi)

07.03.2024
Aramızda Anlaşırız Atölye Çalışması VII (Uygulama Eğitimi)
BAP 2225 Aramızda Anlaşırız: Gençlere Yönelik Akran Arabuluculuk Projesinin Son Atölyesi Gerçekleştirildi.

BAP 2225 Aramızda Anlaşırız: Gençlere Yönelik Akran Arabuluculuk projesinin altıncı ve son atölyesi, İbn Haldun Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleştirildi ve büyük bir katılım ile tamamlandı. Atölyeye, gençler arasında iletişimi güçlendirmeyi, anlaşmazlıkları çözmeyi ve arabuluculuk becerilerini geliştirmeyi amaçlayan birçok öğrenci katıldı.

Atölyenin ana konuşmacıları, deneyimli isimler olan Doç. Dr. Yeliz Bozkurt Gümrükçüoğlu ve Av. Arb. Aliye Terzi Yılmaz'dı. Katılımcılar, son eğitim oturumunda, arabuluculuk sürecinin teorik temellerini ve pratik uygulamalarını hocalarımızdan dinlediler. Eğitim, katılımcılara zengin bir teorik temel sağladıktan sonra, hocaların rehberliğinde gerçekleştirilen uygulama bölümüne geçildi.

Uygulama aşamasında, öğrenciler kendilerine verilen rolleri üstlenerek gerçek bir arabuluculuk sürecini deneyimleme fırsatı buldular. Bu sayede, teorik bilgileri pratiğe dökme ve iletişim becerilerini geliştirme imkanı elde ettiler. Atölye sonunda, başarılı bir şekilde arabuluculuk eğitimini tamamlayan öğrenciler, kampüs içerisinde arabulucu olmaya hak kazandılar ve gururla arabuluculuk yemini ettiler.

Doç. Dr. Yeliz Bozkurt Gümrükçüoğlu ve Av. Arb. Aliye Terzi Yılmaz, katılımcılara eğitimlerini tamamladıklarına dair sertifikalarını takdim ettiler. Projelerimizn atölye aşması tamamlanmış olup sıradaki aşamalar için takipte kalın...